Våtrom


Våtromsnormen


I 1994 fikk vi Våtromsnormen etter initiativ fra aktører i byggebransjen. Normen beskriver et sett av retningslinjer for hvordan man bør utføre våtromsarbeid. Hensikten med Våtromsnormen er å heve kvaliteten med hensyn til funksjon og varighet. I dag bygges de aller fleste bad med vanntette gulv og fall til sluk, med hjelp av membran og gipsløsninger. Membraner er vanntettende sjikt av ett eller flere lag, som ligger mellom selve gulvet og flisene.

Byggteknisk forskrift (TEK 10)

VI Fukt, våtrom og rom med vanninstallasjoner

§ 13-20. Våtrom og rom med vanninstallasjoner


Du kan bruke ulike materialer på veggene i et vårtrom, men felles for dem er at de skal stoppe fukt fra å trenge inn i veggene. F.eks ved flislegging må du smøre membran på 3mm tjukkelse på underlaget for å gjøre det fuktsikkert.


  • Våtromsplater

Litexplater

FIBO

Tetti


Du kan også sparkle over oppkanter, så bruke våtromstapet med våtromsmaling over der igjen.


Våtromstapet - en glemt mulighet?

Noen vet ikke om at det er noe som heter våtromstapet, men det er det! Våtromstapet er en ekstra solid variant av vinyltapet. Det har høy slitestyrke og vaskbarhet, og det kan brukes både på toalett, bad og vaskerom, hvor det kan være høy luftfuktighet. Tapetet egner seg ikke inne i dusjen og andre steder hvor vannet står direkte rett på veggen. Våtromstapet kan man også sette opp selv, og det er lett å holde rent. Det finnes et bra utvalg med våtromstapeter - striper, marmormønster, elegante blomster eller tapet som ser ut som fliser er noen av alternativene.

Kontakt oss for en uforpliktende prat!

Ring: 977 96 160

E-post: post@gulvlegger1.no

© All Rights Reserved.

Seppänen Gulvleggerfirma